6 Ocak 2009 Salı

nasıldı..?

o, gelecek diye evin içinde arı maya gibi debelenmek ve kapımda çiçekle beliren sevdiğimi görmek nasıl bir duyguydu? neye küser, alınır ve nasıl affederdim? kaprislerim çekilir miydi? eğlenceli mi, karamsar mı, çocuksu mu ya da kadınsı mı idim?
tartışmayı uzatır mı yoksa çoktan konuşacak başka neşeli bir konuya mı geçmiş olurdum? yeterince fedakar mıydım? kaç kere çileden çıkartır kaç gülüşle kendime aşık ederdim? severken de kendim kalmayı başarabilmiş miydim?

ağlamaktan yorgun düştüğümde çok mu savunmasızdım? en çok neye sevinir, en çok ne zaman susardım? gelen güzel mesajı kaç kere okur, zihnime kazırdım? buluşmaya geç mi kalır yoksa vaktinde mi hazır olurdum?

pencerede yolunu gözlerken, özlediğim çok mu belli olurdu? ve o esnada hangi şarkıyı söylerdim? çapkın mı bakardım ya da bir çırpıda belli mi olurdu korkularım? yalan söylediğimde gözlerimi mi kaçırırdım?

kahve pişirirken gösterdiğim sabrı, severken de gösterir miydim? adaletli olmayı başarabilmiş miydim?

“seni seviyorum” derken, gözlerimin buğusu sesime yansır mıydı?

bunların hepsini unuttum.

bir süredir ıskalıyorum hayatı..

4 yorum:

Seyyah dedi ki...

hayat ne kadar garip hepimize ayrı bir yüzünü gösteriyor. ben de unutamadığımdan ıskalıyorum hayatı..
ağlattın beni Deryam...
hep iyi ol, mutluluklar seni hiç ıskalamasın!!

Unknown dedi ki...

bir arayışın sesi midir bu bilinmez ama derya hanımın hayatı ıskalmaktan kastını aslında hepimiz biliyoruz ve belki yaşamışızdır..bu bekleyişler...iç yiyen,tüketen bekleyişler..ama hayır! bak burda ilginç bişey var..ürettiriyor da bu bekleyişler..asıl mesele de bu değil mi bişeyler üretmek..hayata bişeyler katmak..eeeeeeee odabaşı ne diyodu bi şiirinde ;' anladım! ağaçlar toprağa acı verirken büyüyorlar' belki az daha bu bekleyişler sürecek..dımı derya hanımm.. hem shophenaur ne diyodu '' nasıl ki en büyük dağlar en büyük denizlerin çekilmesiyle ortaya çıkmışsa,en derin sevinçler de en derin acıların çekilmesiyle yaşanacak' acı...hayatın her yerindeee

sdt1994 dedi ki...

severmisiniz bilmem ama ... NAZIM USTA DA BU DUYGULAR ÜZERİNE COK GÜZEL ŞİİRLERİ VAR AMA BEN NAZIMDAN SONRA EN COK SEVDIĞIM VE OKUDUĞUM CAN YÜCELDEN KÜCÜK BİR ŞİİR GÖNDEREYİM KISA AMA COK ŞEY ANLATIYOR

Çingene benleri, ne dersiniz, pembe olmalıydı
değil mi?
Ama dünyada her şey olması gerektiği gibi

olmuyor ki...

derya dedi ki...

yorumlarınız, yazdıklarımdan güzel. duygularımı ifade edemeyecek kadar acemiyim bu akşam.