28 Aralık 2008 Pazar

ıssızlıklarımıza


son haftaların en çok konuşulan filmi, ıssız adam’ı dün izledim. çağan ırmak sade bir konuyu, en sade bir biçimde anlatarak, etkileyiciliği yine sağlamış. hüznün ve mizahın dengesinde.

ilk on dakikada filmin içine girmekte zorlanırken, ikinci yarıda filmin bir parçasıydım. beni en çok etkileyen; filmin sonunda sevgililerin karşılaşmasında, iç seslerinin duygularını dile getiriliş biçimi oldu. yokluğunda, bir sevgiliye yazılan içten bir mektup gibi… sustuklarımız, göz yaşlarımızla buluştu. anladım ki tutku, tüm suskunluklara rağmen bitmiyor aksine artıyor.

yalnızlığım, bir kez daha yüzüme vuruldu. canım acıdı, hayıflandım. yalnız uyumaya alışmak, belki de yalnızlığa teslimiyetin en acı noktası. sevdiğinle uyumayı özlerken, gözüne uykunun girmemesi. tüm yalnız insanların yaşadıkları, başarılı bir gözlemle sinema severlere aktarılmış durumda.

film bu kadar ilgi ve beğeni topladığına göre, biz ıssızların sayısı hiç de azımsanmayacak düzeyde. tutunmaya çalışırken bir aşka, bir anda içine işleyen yalnızlığın o yanıltıcı kafanın rahatlığı duygusu, korkularını kamufle ederken en tatlı yerinde maalesef ki vazgeçivermek en kolay çözüm olmakta.

filmin müzikleri başlı başına sürükleyici, duyguları betimleyici.

çok söze gerek yok açıkçası. izlenmeli.

ödünç alınan bedenlere değil, ait olunan aşklara…

4 yorum:

okyanus dedi ki...

ben de geçen cumartesi izlemiştim..
açıkçası çok pişman oldum.
böyle sapıkça yaşayan adamlar hep hep ama heppppppppp yalnız kalsınlar.başkalarının hayatlarına girip kirletmesinler!kendi sahte mutlulukları içinde mutluluğu yaşasınlar..

Adsız dedi ki...

bir gün yollanırken gurbete yeniden
biliyorum kimse gelmeyecektir bize
bir kemiğin ardından saatlere giden
itler bile gülecek kimsesizliğimize

sdt1994 dedi ki...

selam......... filmi bende izledim bence film cook güzeldi ama sonunundaki o bitiş mahvediyor insanı beni resmen koltuğuma kitledi bu hafta 5 kere gitti aynı filme ama inanırmısın sadece o son sahneyi izlemek için ne güzel kurgulamışlar inanılmaz sanki bir fransız filmi gibi..turk sineması gercekten cok iyi bir noktada ve son zamanlarda cok iyi bu işin eğitimini almış olanlardan güzel filimler cıkıyor demek istediğim şu ki bu baslığı görünce dayanamadım msj yazdım filmin son sahnesinde melis birkan (Ada) MASADAN KIZ ARAKADASININ CÜZDANINI ALIYOR BUNU 4.İZLEYİŞİMDE FARK ETTİM VE FİLM süperrr yorumunda cok guzel bu arada bye

derya dedi ki...

sdt1994, belirttiğin detayı ben yakalayamadım. paylaşman iyi oldu. uygun olduğumda ben de tekrar izleyeceğim