24 Ekim 2007 Çarşamba

:) yeni gençlik

başlığımız adını, benim ve yeğenim özgür'ün ilkokulda çıkarttığımız gazeteden almaktadır.logosu da gülen surat idi..az önce aradım sakladığım gazetelerden bulamadım, kesin annem bir yere kaldırmıştır.
yaz tatilinde oyalanmak için gazete çıkarmaya karar verdik. abimin ofisinde gazetemize isim ve logo bulmak için bir hayli efor sarfetmiştik.köşe yazıları, karikatür, bulmaca, reklam alanları derken kendimizce başarmıştık..a4 boyutunda olup tek sayfaydı hatırladığım kadarı ile. fotokopi ile çoğaltıp satıyorduk. ciddi ciddi çalışmıştık hani.
sağlık köşemiz çok rağmet gördü, ele alacağımız konuları doktor olan enişteme danışırdık. hatta o dönem gazeteye sarılan ekmekler konusunda gündem oluşturup, ekmeklerin beyaz kağıda sarılmasını sağlamıştık. bu bir zaferdi bizim için.
asıl zafer bizim reklamlardan elde ettiğimiz gelirdi. o günü unutamam. çocuk ceplerine sığmayacak kadar para kazanmıştık. reklamdan bu kadar para kazanmış olmak bizi hayrete düşürmüştü. çünkü aylık dondurma, çikolata, seven up stoğu yapabilecek durumdaydık ki zaten biz ilk kazancımızı harcadık. abim bize çok gülmüştü. çünkü fotokopi için ondan para istemek zorunda kalmıştık.reklamcılık o zamandan mı girmiş kanıma ne??
bu minik girişimi hatırladığımda; doğru meslek seçiminde bulunduğumu bir kez daha inanıyorum..Mesleğini severek yapan ender insanlardan biri olarak oldukça şanslıyım..

Hiç yorum yok: